Τότε που το σκοτάδι και το φως αγαπήθηκαν
Όρσα Δρετάκη Τότε που το σκοτάδι και το φως αγαπήθηκαν
Όρσα Δρετάκη
Έκδοση: Μάρτιος 2015 ISBN: 978-618-81406-2-2 7,99 € (χωρίς ΦΠΑ)
Σελ. 58Νουβέλα

Παρουσίαση

Πρόκειται για μια περιήγηση στον εσωτερικό κόσμο του «εγώ» και του «εμείς», στην εικονογραφία της φύσης και των αντικειμένων, στο παιχνίδισμα των αισθήσεων, του μύθου και της στοχαστικής αλήθειας. Ο λυρισμός εναλλάσσεται με τις σκέψεις και τα σημάδια της υπαρξιακής αναζήτησης, εν τέλει της δημιουργίας και της ευτυχίας.

«Ο χορός των σκιών με τις ηλιαχτίδες»

…Είναι κι αυτή η βροχή που ποτέ δεν έρχεται. Είναι κι αυτό το δάκρυ που δεν καταδέχεται να εμφανιστεί στη σκηνή σου. Γιατί ποθεί το μοίρασμα, το χάδι που φοβάται. Γιατί το χάδι, σαν μάγος περιπλανώμενος θα το εξαφανίσει ψιθυρίζοντας την πιο ενδελεχή ευχή σου. Κι εσύ θα τον προσπεράσεις χωρίς να του δώσεις ούτε μια δεκαρίτσα. Και αυτός θα γελάσει, βγάζοντας το καπέλο του και χαιρετώντας σε. Και τότε εσύ, μέσα στη βιασύνη σου, θα σταθείς. Θα κάνεις μουσική παύση, θα παίξεις τη σιωπή και θα γυρίσεις να τον κοιτάξεις. Έτσι καθώς στέκεται μέσα στο πλήθος των σκέψεών σου, επαναστατικά γελαστός. Θα γελάσεις κι εσύ, και τότε η σιωπή θα υποκλιθεί. Και τότε θα χορεύουν οι σκιές με τις ηλιαχτίδες. Και το ποίημα θα ψάχνει τον ποιητή του, που είναι χαμένος στην ομίχλη. Μην νομίζεις ότι το άπειρο είναι μακριά. Είναι μέσα σου.

Η Όρσα Δρετάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου Κρήτης και την Άνδρο. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με ειδικότητα βιοπαθολογία-μικροβιολογία. Εξέδωσε τα βιβλία Χάιδεψε ο άνεμος το φως και Στο θρόισμα του φεγγαριού, τα οποία μαζί με το Μπαχάρι της Αυγής συμπεριλαμβάνονται σε μια εν προόδω θεματική τετραλογία.

γραφομηχανή
e-poema.eu Δημιουργική γραφή