Μία νουβέλα σε 11 Μικρές και μεγάλες ιστορίες
Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος Μία νουβέλα σε 11 Μικρές και μεγάλες ιστορίες
Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος
Έκδοση: Απρίλιος 2015 ISBN: 978-618-81406-3-9 9,40 € (χωρίς ΦΠΑ)
Σελ. 142Νουβέλα

Παρουσίαση

Το σαλόνι είχε πλημμυρίσει από επισκευές στην ταράτσα τον προηγούμενο χειμώνα, το ξύλο είχε φουσκώσει και στα περισσότερα σημεία είχε ανοίξει. Έπρεπε να γνωρίζεις τα περάσματα για να μην τα αναποδογυρίζεις. Και γελούσανε με την Ελένη που μπερδευότανε. Οι τρεις τους ξέρανε πολύ καλά αυτά τα περάσματα από το ξύλο στη μουσική και στην ψυχή τους.
«H Νάνσυ»

-Κάποια μέρα θα μας κάνω στίχο, της έλεγε συχνά. Γιατί η ποίηση, όπως τα λέει κι ο Μόντης, «κοιτά ψηλά, όταν όλα, ακόμα και ο πεζογράφος, κοιτούν χάμω». Σήμερα όμως ένιωθε πολύ κουρασμένη για να τη συνεπάρει κάτι τέτοιο. Κάτι άλλαζε μέσα της. Μπορεί να μην ήταν κάποια από τις συγκλονιστικές αλλαγές που ο Αντώνης οραματιζόταν για το κοινό, το δημόσιο, το παγκόσμιο συμφέρον, αλλά σίγουρα θα τράνταζε μια και καλή την ιδιωτική του ζωή.
«Ο μικρός Ηλίας»

Είναι οι μεγάλες ιστορίες περιπέτειες ολόκληρες που θα βρουν τον δρόμο τους. Κι είναι οι Μικρές ολόκληρα μυθιστορήματα, που μένει να γραφτούν από έναν άλλο Τριαντάφυλλο ή έναν Ηλία, έναν Γιώργο, έναν Βασίλη...

Του ίδιου:
Ποιητικές συλλογές
Πορτολάνος, εκδ. Παρατηρητής, Θεσσαλονίκη 1999
Εδουάρδοι και Αλφρέδροι, εκδ. Μανδραγόρας, Αθήνα 2012
Άνω τελείες και τέτοια, εκδ. Μανδραγόρας, Αθήνα 2013
Σημαδούρες, εκδ. Δίγαμμα, Θεσσαλονίκη 2015

Ο Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας & Δημιουργικής Γραφής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Προκρίνει όλων των ιδιοτήτων του, ανεπιφύλακτα, ως μέλος πολιτιστικών φορέων και διεθνών εταιρειών τη συμμετοχή του στην πολιτιστική ομάδα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών – παράρτημα βόρειας Ελλάδας.

γραφομηχανή
e-poema.eu Δημιουργική γραφή