Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο Δημοτικό Σχολείο με Δημιουργική Γραφή
Λαμπρινή Κ. Λιάτσου Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο Δημοτικό Σχολείο με Δημιουργική Γραφή
Λαμπρινή Κ. Λιάτσου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2021 ISBN: 978-618-5586-04-01 9,40 € (χωρίς ΦΠΑ)
Σελ. 74Ενσυναίσθηση και Διαφορετικότητα

Παρουσίαση

Το εκπαιδευτικό υλικό που κρατάτε στα χέρια σας προτείνεται ως εργαλείο στους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων αλλά και των Νηπιαγωγείων με τις τρεις παραμυθο-ιστορίες που διαθέτει. Μπορεί να ενταχθεί και στις 4 Θεματικές Ενότητες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Προορίζεται εμφανώς για τις υποθεματικές «Ψυχικής και Συναισθηματικής Υγείας και Πρόληψης», «Διαφορετικότητας – Αλληλοσεβασμού» και «Ανθρώπινων Δικαιωμάτων», ωστόσο ο εκπαιδευτικός έχει την ευχέρεια να αξιοποιήσει μέρη του και σε άλλες υποθεματικές όπως τη Διατροφή και τον Εθελοντισμό, ή να το χειριστεί και διαθεματικά, ανάλογα με τους στόχους που έχει θέσει και τις δεξιότητες που θέλει να αναπτύξει.
Το υλικό έχει δημιουργηθεί με σκοπό να καλλιεργήσει τα παιδιά στην Ενσυναίσθηση και την Αποδοχή του εαυτού και των άλλων, ως μοναδικών υπάρξεων, για μια αρμονική κοινωνική συνύπαρξη.  Οι τρεις ιστορίες που εμπεριέχει, αγγίζουν ζητήματα όπως “επιλογές, όρια, δικαιώματα, στερεότυπα, συνεργασία, διλήμματα, αλληλεγγύη, προκαταλήψεις, προσφυγικό, φόβοι, φιλία, διαχείριση διαφωνιών, απώλειες, διακρίσεις κ.α.” και έχουν γραφεί ώστε να δώσουν ερεθίσματα για δραστηριότητες ανάπτυξης προφορικού και γραπτού λόγου των μαθητών, με τα Φύλλα εργασίας - Δημιουργικής Γραφής  που προορίζονται γι αυτούς και τις Οδηγίες που παρέχονται στον εκπαιδευτικό.
Το υλικό εκπονήθηκε με στόχο να πρωταγωνιστήσει ο μαθητής και οι δάσκαλοί του να τον βοηθήσουν να ανακαλύψει τον εαυτό του, να αναπτύξει την κριτική του σκέψη, να αποδέχεται τους άλλους στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού, να εκφράζεται και να δημιουργεί.

Βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέα

Η Λαμπρινή Λιάτσου εργάστηκε ως Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι δασκάλα, πτυχιούχος Ψυχολογίας, με πλούσιο έργο στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Το Μεταπτυχιακό της αφορά στη “Δημιουργική Γραφή”, της Σχολής Επιστημών Αγωγής ΠΔΜ, με ειδίκευση τη συγγραφή.
Έχει ασκήσει καθήκοντα υπεύθυνης Αγωγής Υγείας και υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων στην Π/θμια Εκπ/ση. Έχει λάβει επιβράβευση αριστείας από το Ι.Κ.Υ. κατά τη διάρκεια των σπουδών της.  Έχει συμμετάσχει ως Εισηγήτρια σε Διεθνή και Πανελλήνια Επιστημονικά Συνέδρια καθώς και σε Π.Ε.Κ. και Κ.Π.Ε.
Διαθέτει συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε συλλόγους. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στις Ανθρώπινες Σχέσεις, την Καινοτομία  και τη Λογοτεχνία. Είναι μέλος της  ΕΛΣΗ (Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου).

γραφομηχανή
e-poema.eu Δημιουργική γραφή