Ο Ορφέας & το φεγγαρομεγάλωμα
Ζάμπια Λαζανάκη Ο Ορφέας & το φεγγαρομεγάλωμα
Ζάμπια Λαζανάκη
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2020 ISBN: 978-618-84394-5-0 13,16 € (χωρίς ΦΠΑ)
Σελ. 34

Παρουσίαση

«Ζωντανεύουν τα βιβλία;
Ζουν;
Βάζουν μολύβια στο αυτί;
Συνδετήρα στα μαλλιά;
Κάνουν αστέρια από σελιδοδείκτη;
Χορεύουν;
Νυστάζουν;
Κοιμούνται αγκαλιά;
Μαζεύουν αστερισμούς οι λέξεις τους;
Μεγαλώνουν φεγγάρια και παιδιά;»
Ένα μαθηματικό παραμύθι φιλαναγνωσίας με όλα τα μικρά και σπουδαία κομμάτια μας που συναντάμε στα βιβλία!
Ο πρωταγωνιστής μας, ο μικρός Ορφέας, προσπαθει να διαβάσει το καινούργιο βιβλίο του. Κάθε βράδυ Κάθε βράδυ σαν επαναλαμβανόμενη εξίσωση στην αριθμητική. Αλλά και κάθε βράδυ, με τη λαμπερή παρέα αστεριών να τον συνόδευει.
Γιατί, όμως, ο Ορφέας ποτέ δεν καταφέρνει να θυμηθεί το πού έχει σταματήσει, οπότε διαβάζει και ξαναδιαβάζει το βιβλίο του από την αρχή;! Και τ’ αστέρια του, γιατί κάθε βράδυ γίνονται όλο και περισσότερα; Κι ακόμη, γιατί τα προβατάκια χορεύουν με τις ακρίδες; Γιατί φτιάχνουν γλυκό σταφύλι και αστέρια από σελιδοδείκτη; Ποια μαγικά ταξίδια γίνονται στις λέξεις των πράσινων δασών και τ’ απέραντου ουρανού;

Βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέα
Η Ζαμπία Λαζανάκη κατάγεται από τον Αμπελούζο Μεσσαράς και διαμένει στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ επιπλέον παρακολούθησε σεμινάρια συστημικής κι εξελικτικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση προτού περάσει στη δημόσια, τα τελευταία 15 χρόνια.
Είναι μέλος της Ομάδας Βιβλιου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκοπουλος», με πολλές πολιτιστικές δράσεις σχετιζόμενες με τη φιλαναγνωσία στο σχολείο καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων στο ενεργητικό της.
Έχει τιμηθεί, ως συμμετέχουσα μαζί με το Νηπιαγωγείο της, με το διεθνές βραβείο Camera Zizanio. Επίσης, διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού από τη Βιβλιοθήκη της Καβαλας.
Στο συγγραφικό έργο της περιλαμβάνεται Η Γαλατένια γαρδένια, το πρώτο παραμύθι της που κυκλοφόρησε (αν και η ίδια λέει ότι έχει γράψει αμέτρητα!...). Τώρα, Ο Ορφέας και το Φεγγαρομεγάλωμα είναι το δεύτερο παραμύθι της που ταξιδεύει στον αναγνωστικό κόσμο των παιδιών από τις Εκδόσεις Γραφομηχανη.


Βιογραφικό σημείωμα της εικονογράφου
Η Κατερίνα Στρατήγη ασχολείται με τη γραφιστική τέχνη παράλληλα με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων και διαφημιστικών εφαρμογών. Σπούδασε Πολιτισμική Τεχνολογία και σε μεταπτυχιακό επίπεδο Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η εικονογράφηση του «Ορφέα» αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία της με τη Ζαμπία Λαζανάκη (2018).

γραφομηχανή
e-poema.eu Δημιουργική γραφή